- Juego de coger chuches.
- Juego de atrapar murciélagos.
- Animación guiada
- Juego de atrapar caramelos
- Historia animada
- LLuvia de caramelos
dissabte, 31 d’octubre del 2020
ANIMACIONS I JOCS HALLOWEEN AMB SCRATCH (BATXILLERAT)
divendres, 30 d’octubre del 2020
RELATS SELECCIONATS IX CONCURS DE MICRORELATS DE TERROR IES MIRALCAMP!
Feu-ne un cop d'ull. Sembla que està tot inventat en la literatura de terror però, de vegades, el nostre alumnat ens sorprén. Esperem que us agraden!
CATEGORIA: BATXILLERAT
Crec que plou, però no n’estic segura. La gent no para de plorar però ningú em diu per què. Intente tranquil.litzar-los des de l’altre costat de l’habitació ja que no em deixen eixir d’on estic. Crec que la mare s’ha enfadat amb mi per no haver-me acabat el desdejuni. No sé què hi pot estar passant. Fa uns dies la mare em va acompanyar al metge ja que portava un temps malalta i no millorava de cap manera. Em van fer moltes proves i, quan em donaren els resultats, la mare no em va deixar escoltar el diagnòstic i va eixir plorant com jo mai l’havia vista. A dia de hui encara no sé què li van dir els metges. Comence a angoixar-me en aquesta habitació tan menuda, quasi no em puc menejar...Ara ho comprenc tot, no m’escolten perquè ja no hi estic, estic morta sota terra.
Si has trobat aquesta carta és perquè estàs a la mateixa casa on jo vaig estar com a estudiant, l’estiu de 2019. Et recomane que te’n vages tan ràpid com siga possible. Damunt del llit veuràs un peluix en forma d’abella. No passarà una sola nit en què no caurà al terra o començarà a fer sorolls. No passaran més de tres hores sense que els llums de l’habitació s’apaguen i s’encenguen. L’habitació estarà esgarrifosament gelada malgrat la calefacció . Les fotos de la paret del corredor canviaran de lloc cada nit i una olor de podrit s’escamparà pertot arreu perquè davall del llit està soterrada la xiqueta que, cada nit, pega patades mentre dorms, si és que pots dormir. Així que…fuig!!
mil·límetre, decideix que la millor opció és fer-se l’adormida fins que el lladre acabe, se’n vaja. Efectivament acaba la seva feina allí, i quan ja està calmada escolta xiuxiuejant: “Ho has fet molt bé”.
obrir la porta de l'habitació vaig escoltar esclats dins dela meua pròpia casa, d'on vaig eixir corrent, aterrida, ja que ma casa s'estava ensorrant. Vaig pensar a buscar els meus pares, però en obrir la porta no reconeixia ningú i vaig començar a cridar els seus noms, però només hi havia gent dessagnant-se, sense extremitats,
plorant i morts de terror... A la llunyania vaig escoltar la veu de ma mare i vaig començar a córrer, però només recorde tirs i esclats al mateix temps, i despertar ací, a l'hospital.
Hola, sóc Fàtima, tinc 10 anys i aquesta és la situació del meu país, Síria.
6-LA LLUM
7-LA DONA DE L'ESCALA
Al cap d’uns 15 minuts ja estàvem allí molt desesperats per acomiadar-nos. Hi havia un poc de boira i feia fred. Van veure les habitacions i, on dormia jo, donava a un cementeri. Vam estar tota la tarda jugant i va vindre la nit. Era una nit fosca. Van anar cada ú a les seues habitacions a descansar. Em vaig despertar sobre la una sentint una campana fent ´tilín`. D’on provenia? Vaig mirar per la finestra i seguia sentint-la. Vaig eixir i vaig anar cap al so. Em va dirigir al cementeri i em vaig adonar que hi havia taüts amb campanes i un d’ells estava sonant! Vaig llegir la làpida i vaig córrer tan de pressa com vaig poder. Ho vaig contar als meus amics. En fer-se de dia ens vam anar espantats i pensant què hauria passat amb aquella persona.
CATEGORIA: 1r i 2n d' ESO
Hi havia una vegada un xic que es deia Robert. Un dia de moltíssima boira en què no es podia veure quasi res anava passejant pel bosc. Robert continuava el seu camí tan tranquil com sempre, però al final del recorregut que feia cada diumenge es va adonar que hi havia una cabanya en molt mal estat. Robert es va dirigir cap allí. Una vegada davant la casa, la boira va començar a pujar més i més fins que ja no podia ni vore’s els peus. Quan va entrar dins la casa va veure una estranya figura que surava en l’aire i que estava enganxada a terra per dues cadenes. Robert va sentir un xicotet calfred pel cos i en eixe instant va saber que seria ell el presoner de la boira fins que arribara el pròxim caminant.
-Tranquil·la mamà, ja ens van atropellar una vegada, ara anem amb més cura.
Un dia de Halloween molt terrorífic, la gent va eixir als carrers amb unes disfresses molt cridaneres i amb una actitud molt estranya. De fet, parlaves a les persones i no contestaven. Un xiquet anomenat Àlex va eixir a gaudir i riure's una mica en el dia de Halloween. El xiquet es va trobar amb un senyor que actuava d'una manera una mica estranya, es va acostar i li va preguntar què li passava. El senyor de seguida va agafar-lo del braç molt fort i el va ficar en una furgoneta molt fosca i sinistra. L'home va encendre el llum i … “Feliç Halloween!!!”
Era el seu pare, que va voler gastar-li una xicoteta broma al seu fill.
Però la broma va acabar malament perquè Àlex es va desmaiar del gran ensurt que li havia gastat i va haver de passar la nit a l’hospital. Al final va ser el pare qui es va endur un ensurt de (quasi) mort!
Conta la llegenda d’un poble, que hi havia una família que vivia prop del llac i en la nit de Halloween va succeir una tragèdia.
Eixa nit, la xiqueta menuda, Júlia, va sortir a veure la lluna plena i va sentir un xicotet soroll que venia del llac. Júlia es va apropar i va veure una xiqueta plorant amb un vestit blanc. Semblava un fantasma.
Júlia li va preguntar:
- Com et dius? Què et passa?
Ella no li va contestar, només la va mirar fixament.
Júlia es va espantar una mica. De sobte, la xiqueta misteriosa li va dir que se sentia molt sola i no tenia amics per a jugar. Júlia la va tranquil·litzar, va jugar amb ella i van desaparéixer en la foscor.
Els pares de Júlia van sortir a buscar-la, sentien com Júlia demanava auxili, però mai la van trobar... Es va convertir en fantasma.
dimarts, 20 d’octubre del 2020
IX CONCURS DE MICRORELATS DE TERROR IES MIRALCAMP!
Aquestes són les bases del nostre concurs de microrelats de terror. Aniveu-vos a participar-hi! Encara n'esteu a temps!
IX CONCURS DE MICRORELATS DE TERROR
-
L’IES Miralcamp organitza el IX Concurs de Microrelats de Terror. Pot presentar els microrelats qualsevol alumne/-a del nostre institut.
-
Els microrelats han de ser originals i han d'estar escrits en valencià.
-
Els microrelats han de ser de terror (por...)
-
Cada autor pot presentar un màxim de 3 microrelats.
-
No podran presentar-se obres que ja hagen estat premiades en altres concursos.
-
Els microrelats no poden contenir cap tipus d'insults, expressions pejoratives, desqualificacions, expressions discriminatòries, ni tampoc incitacions a la violència ni amenaces. Tampoc hi està permès el contingut obscè.
-
L'extensió del microrelat no ha de ser superior a 150 paraules ni inferior a 100 paraules.
-
Per a participar, caldrà enviar el relat prèviament seleccionat per la professora o professor del grup, passat a ordinador, a l'adreça de correu electrònic: iesmiralcamp@gmail.com , amb les dades personals ( nom i grup) i un pseudònim. El microrelat haurà de tenir un títol i podrà anar acompanyat d’alguna imatge o dibuix. Una vegada finalitzat el termini de presentació, la selecció serà difosa per poder votar i escollir els microrelats guanyadors.
-
El termini d'admissió dels microrelats finalitzarà el 23 d'octubre de 2020 a les 15.00 h.
-
El dia 30 d'octubre farem públic el nom del guanyador/-a mitjançant el Bloc de Lectura de l’IES Miralcamp.
-
S'estableix un premi únic per categoria ( 1r cicle ESO// 2n cicle ESO+PQPI// Batxillerat+ cicles): la USB de l' IES Miralcamp i un val de 20 euros per a gastar en La llibreria-papereria del barri.
-
La participació en el Concurs implica l'acceptació d'aquestes bases.
TOTS I TOTES CONTRA LA COVID!
Aquest inici de curs ha sigut diferent a causa de la pandèmia mundial que ens afecta; una de les novetats és que tot l'alumnat d'ESO ha treballat, durant la primera setmana, les mesures de prevenció. Us mostrem alguns dels murals que ha elaborat l'alumnat de 1r d'ESO a classe de valencià i de castellà.
Aprofitem, també, per a mostrar-vos els cartells que ha elaborat l'IES Miralcamp perquè servesquen de recordatori del que cal fer en cada situació.
LA DIADA DEL 9 D'OCTUBRE
D'una altra banda, sembla que hi ha qui qüestiona la "bondat" del fet, per això hem considerat interessant recollir un publicació del grup HARCA ( Harca és un grup de recerca i de divulgació històrica format per tres medievalistes valencians: Frederic Aparisi, Vicent Baydal i Ferran Esquilache), que, considerem, pot aclarir un poc els dubtes.
Este passatge de la Crònica de Jaume I on s'explica com va plorar d'alegria en vore sobre la torre del Temple la Senyera reial (segurament el mateix Penó conservat) en senyal de rendició dels andalusins de Madinat Balansiya és molt cèlebre, i molt típic recordar-lo el #9dOctubre.
Però nosaltres fem divulgació històrica i, més enllà de romanticismes, hem d'explicar que quan el rei plora per la victòria és pensant en riqueses i poder per a esta vida, i segur estava convençut que això el beneficiaria en l'altra per arrabassar la ciutat als infidels en nom de Déu. Eixa actitud, i tot el que va fer als andalusins, pot resultar execrable als ulls del segle XXI, però nosaltres no som ningú per a jutjar des del present amb superioritat moral la seua ideologia expansionista, que era pròpia de la societat feudal de l'Europa medieval i moderna.
Els valencians actuals, doncs, no commemorem el 9 d'Octubre per la conquesta cristiana, ni per la destrucció d'una societat anterior, ni pel rei Jaume. Celebrem que fa 782 anys un rei va decidir crear un nou regne diferenciat dels seus altres estats, el Regne de València! Una decisió que també va prendre per interés propi, ja que amb això pretenia acumular més poder front a la noblesa catalana i aragonesa gràcies a la riquesa que el nou regne li proporcionaria, i pels beneficis polítics que tindria front als seus vassalls al crear una cosa nova. Jaume I, doncs, era un personatge del seu temps que actuava d'acord amb els seus interessos, i no el rei que cada generació de valencians ha imaginat d'acord amb la ideologia imperant en cada moment. Però sí és el fundador del regne, i això és la clau de volta del 9 d'Octubre. És, doncs, el nostre origen com a poble, i pocs pobles tenen la sort de tindre uns orígens tan clars com el nostre sense necessitar d'inventar-lo. Des de 1338 els habitants de València celebren el 9 d'Octubre donant-li el significat que han volgut o pogut, i ara nosaltres hem de fer el mateix, donar-li el nostrepropi significat. Bon 9 d'Octubre, valencianes i valencians. I recordeu que el passat no ens condiciona el present, només ens diu com hem arribat fins ací i analitzar-lo per a aprendre és la millor manera de fer un futur millor.