dimecres, 16 d’abril del 2014

DIA DEL LLIBRE A L'IES MIRALCAMP!!


Estimats alumnes  i companys,
ja sabeu com és d' important  a l' IES Miralcamp el foment de la lectura, eina que considerem imprescindible per avançar en el procés d'ensenyament-aprenentatge.
 Per això, hem volgut celebrar el Dia del llibre amb tot un seguit d'actes que ens han servit , a més, per presentar davant de la nostra comunitat educativa algunes de les principals activitats i projectes duts a terme en aquest trimestre, i, per cloure'l d'una manera distesa i enriquidora. 
Espere que hàgeu gaudit i aprofite per donar les gràcies a tots aquells que hi heu assistit i col.laborat en l'organització i desenvolupament de les activitats realitzades: Fira del llibre, Mercat solidari Intermón Oxfam, Exposició de llibres antics, Exposició de còmics, Exposició de fotos sobre l'art urbà a València, Exposició de novel.les guanyadores de premis literaris, Exposició de lectures sobre ciència, Difusió del conte preseleccionat en el concurs "Contes del món", Mural sobre la història del llibre, Exposició de vinyetes humorístiques sobre el tema del llibre, Visionat de fotos dels viatges 2014 (Londres, Toscana, Intercanvi) i de coreografies de l'alumnat d'Educació Física... Tota una tasca d'equip, sens dubte!

A continuació trobareu alguns dels moments de la jornada en fotos:

AMBIENTACIÓ DE LA BIBLIOTECA



UN RACONET PER A LA CIÈNCIA (Departaments de matemàtiques i de Física i Química)

EXPOSICIÓ DE LLIBRES ANTICS (COL·LECCIÓ PRIVADA D'ANTONI LLUESMA)

TONI LLUESMA, PROFESSOR D'HISTÒRIA, explicant






.

Amb els alumnes de 4t d'ESO

Exposició de Premis Literaris


Vinyetes sobre el tema de la lectura

Mural sobre la història del llibre ( Alumnes del PRC)



































Hem preguntat:I tu, per quina raó llegeixes?   Aquestes són algunes de les vostres respostes :

  • Perquè em fa més intel·ligent i perquè m'ajuda a fer poesies.
  • Perquè et converteix en una persona més segura i intel.ligent.
  • Per desconnectar del món.
  • Me gusta leer historias en las que los protagonistas y personajes me dejan vivir sus experiencias.
  • Porque aprendo.
  • Porque es divertido.
  • Porque cada vez que leo es una vida nueva para mi.
  • Porque vives muchas historias sin salir de casa.
  • Porque aprendo más cosas de la vida, más ortografía y muchas cosas más.
  • Porque me siento en otro mundo.
  • Porque te distraes.
  • Para parecer más inteligente y para ser el jefe.
  • Perquè puc arribar a imaginar coses que no se m'havien passat pel cap mai abans, i per passar una bona estona.
  • Porque me tranquiliza
  • Porque me olvido de todo 
  • Para salir de la ignorancia
  • Leo cuando me siento solo.
  • Para presumir, para aprender, para llenarte la cabeza de pájaros.
  • Perquè gràcies a la lectura aprenc coses noves i em transporte a llocs increïbles.
  • Per a viatjar sense gastar molts diners.
  • Porque es divertido: los libros te transmiten amor, miedo, alegría...
  • Per conèixer nous móns, tan físics com imaginaris
  • Per a poder viure històries impressionants sense moure'm de casa i poder experimentar coses que en el món real no puc.
  • Porque me gusta aprender más sobre temas que me interesan
  • Porque me gusta leer, te permite desconectar de todo y de todos.
  • Porque una vez que empiezas ya no puedes parar.
etc.
GRÀCIES PER COMPARTIR AMB TOTS ELS VOSTRES PENSAMENTS !


Exposició de còmics

Exposició de còmics. Alumnes de 2n d'ESO d'Amparo Adrián

Fira del llibre (4t PDC)

Fira del llibre ( 1r PQPI Administratiu)

Projecte Intermón Oxfam

Mercat solidari. 

Alumnes de 4t d'ESO.

Projecte realitzat en l'assignatura d'Ètica, amb la professora Isabel Tamarit( Departament de filosofia)












ART URBÀ, exposició de fotos


 Els alumnes de segon de PQPI de l'IES Miralcamp, acompanyats pels professors Júlia Cerisuelo i Roberto Jorge, van estar a València fent un recorregut per tal de fotografiar les múltiples mostres d'art urbà de la ciutat.  Amb les fotos resultants van preparar uns murals que s'exposen al hall de l'institut.

Exposició de cal.ligrames

Els alumnes de primer d'ESO han treballat a l'aula la tècnica del cal·ligrama o poema visual amb la professora Carmina Mateo del Departament de Valencià. I els han exposat a l'entrada del nostre institut aprofitant la celebració del Dia de l llibre a  
l' IES Miralcamp.



dimecres, 9 d’abril del 2014

LECTURES EN ANGLÈS SOBRE TEMES INFORMÀTICS


El departament d'anglés i els alumnes de 1r curs de Desenvolupament d'aplicacions web, us recomanen aquests llibres que tracten al voltant de temes informàtics i que podeu llegir en llengua anglesa. Hi ha per a tots els nivells, enjoy!



Genre: Adventure
Level: Medium
Words: 600-900 Headwords
Tony Baker arrives at school one day, only to find that somebody has hacked into the school’s computer system, using his library code. Then Tony’s mother gets a letter from the Town Hall saying she must pay £10,000 for repair work to her bookshop. The letter is signed ‘Charles Smith’, but Tony discovers that Charles Smith does not exist. Who is the mysterious hacker and who sent the letter? Tony is determined to find out, but how?









THE HACKER DIARIES, CONFESSIONS OF TEENAGE HACKERS
The best non-hacking book ever” I can not put it down. It's not a Hackers How-to book AT ALL. The author of the book, Dan Verton, followed around about 9 different teenage hackers and profiles their lives and what/why they hack. I think it's a GREAT book. It's well worth every penny. I think it's a great concept to know what goes on "behind the scenes".










 

Underground: Tales of Hacking, Madness and Obsession on the Electronic Frontier is a 1997 book bySuelette Dreyfus, researched by Julian Assange. It describes the exploits of a group of Australian, American, and British black hat hackers during the late 1980s and early 1990s, among them Assange himself.











Channel to the future (4th eso)

Sixteen-year-old Jordan Connelly has got a very special remote control. It allows to watch the future on his new tv set! Very funny and easy book about sci-fi.









MEN IN BLACK An outrageous mixture of comedy and science fiction, the film, Men in Black, was one of the most successful films of 1997. This Penguin Reader is based on J J Gardner’s book of the film which loses none of the surprises and maintains the same crazy humour. This is a wonderful story for teenagers – and for adults

dilluns, 7 d’abril del 2014

DIA DEL LLIBRE A L'IES MIRALCAMP!!

                  Hola de nou!  Ja sabeu tots que aquest blog està dedicat a la lectura, per això, és una cita obligada la celebració del Dia del Llibre, que és el dia 23 d'abril.

                 Aquest any no podem celebrar-lo junts ja que les vacances de Setmana Santa inclouen aquesta data. No obstant això, no perdrem l'ocasió d'avançar aquesta cita i quina  millor manera d' acomiadar-nos fins després de Pasqua que organitzant una fira del llibre el dimecres 16 d'abril ?

                       Hi esteu tots convidats!

                      El programa festiu inclou la ja coneguda fira del llibre on participa tota la comunitat escolar lliurant llibres que ja hem llegit per tal de permetre que altres gaudisquen de la seua lectura a canvi de tenir la possibilitat de prendre'n un altre que necessitem o, simplement, ens abellisca llegir. Aquesta fira, com sempre, estarà al rebedor de l'institut.

             La nostra biblioteca també serà un dels escenaris on celebrarem aquesta festa. En ella podreu visitar l'exposició de llibres, alguns dels autors dels quals han sigut guardonats amb els principals premis literaris celebrats a tot el territori espanyol com ara el Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull, el Premi Planeta, el Premi Nadal, el Premi Josep Pla, el Premi Sant Jordi...

                D'altra banda, també des de la biblioteca intentarem temptar-vos presentant un prestatge amb les últimes novetats literàries , algunes, guanyadores d'aquests premis.

              Es tracta de llibres que actualment ocupen els primers llocs de vendes a nivell nacional.

             No vull furtar-vos  més temps intentant convéncer-vos. El millor és acostar-s'hi i fullejar  les obres. Com ja us vam comentar per Halloween, la biblioteca és un lloc monstruós perquè en ella hi ha obres d'autèntics monstres de la Literatura.

           No és per espantar-vos però, heu de tenir clar que la biblioteca és un indret molt perillós (almenys per a alguns) ja que la lectura ensenya a pensar.

             
Us atreviu a creuar el seu llindar?

NOVETATS DE LA NOSTRA BIBLIOTECA

Crónicas de la Torre es una serie de novelas fantásticas escrita por la autora valenciana Laura Gallego García, más conocida por ser autora también de Memorias de Idhún; y publicada por Editorial SM en los años 2000-2004. Narra la historia de Dana y su relación con Kai en la escuela de hechicería la Torre situada en el Valle de los Lobos. Está formada por cuatro libros:
El Valle de los Lobos 
La maldición del Maestro 
La llamada de los muertos y Fenris, el elfo


 Desig de xocolata és la història de tres dones que viuen en tres èpoques diferents  i que els uneix una xocolatera de porcellana blanca des del moment en què es trenca fins a la seva fabricació.
Per aquest motiu Desig de xocolata ens trasllada en un primer moment a la Barcelona actual per anar viatjant en el temps fins arribar al segle XVIII fent un recorregut per la tradició xocolatera de la ciutat de Barcelona.
 L’autora, CARE SANTOS, s’ha mostrat  molt interessada en la "microhistòria" , les històries   petites que ajuden a explicar una gran història, i la xocolata li oferia l’excusa perfecta per ‘parlar de la petita  i gran història  i de com va arribar la xocolata a Barcelona’’


 
 Un intriga subyugante y sutil que nos habla del precio del triunfo y de cómo en ocasiones las personas más cercanas pueden ser las más dañinas.
 Patricia es una joven modelo de pasarela cuya vida parece marcada por el éxito. En un vuelo de trabajo conoce a Viviana, su compañera de asiento, que le advierte de  que tenga cuidado porque alguien de su entorno desea su muerte. Descreída y nada supersticiosa, cuando Patricia regresa a la felicidad de su hogar decide olvidarse de esta recomendación sin fundamento. Hasta que una serie de fortuitos accidentes, que afectan a su trabajo y a su vida privada, la llevan a buscar a Viviana para encontrar una explicación a estos sucesos.





Any 1949. Catalunya és independent des dels Fets d’Octubre de 1934 i es refà de la invasió nazi. A l’Espanya tenebrosa del dictador Sanjurjo, un grup d’espies a la reserva, encapçalats pel mític mossèn Farràs, intenten desactivar l’amenaça sorda que posa en perill la supervivència de la jove República Catalana.

Els ambaixadors és un mecanisme de rellotgeria, una ficció que juga amb la història amb imaginació, sentit de l’humor, un estil personalíssim i una punta de mala bava.









 La muerte fulminante de su marido deja a Giuliana devastada y sola con dos hijas pequeñas. Superar un día tras otro está poniendo a prueba su resistencia y su imaginación, mientras pasa de la incredulidad al enfado, y de ahí a la idealización de su relación con William.
Descubre entonces, además de irrepetibles momentos que su memoria convoca una y otra vez, el legado más hermoso de William: una intensa red de relaciones que le traerán una nueva forma de estar en el mundo y le enseñarán, gracias al apoyo de los demás, que aprender a perder es aprender a vivir.
A través de conversaciones, recuerdos, comentarios espontáneos de las redes sociales, escenas cotidianas, con vitalidad y sin dramatismo, y un cicatrizante sentido del humor, Carmen Amoraga construye una novela íntima y universal sobre el amor y la pérdida, el valor de lo vivido y lo por vivir.
 

És una novel·la sobre l’esperança. Recrea lliurement el peculiar entorn familiar del matemàtic figuerenc Ferran Sunyer, tetraplègic i autodidacta, que va assolir projecció internacional malgrat les seves limitacions físiques i els entrebancs de la universitat franquista. En aquesta història de família destaquen les dues cosines, Maria i Àngels Carbona, que li van dedicar la vida, i el pare absent, que va fugir de casa de manera inexplicable. 





Le duele la espalda, el cuello o los hombros? ¿Sufre de dolores permanentes o intermitentes en otras partes del cuerpo? Si es así, la simple lectura de este libro puede cambiar su vida para siempre. La experiencia, la pericia y la valentía de su autor se han combinado para dar al mundo lo que puede ser la primera piedra de la medicina del futuro. Los extraordinarios descubrimientos expuestos en esta obra -avalados por más de veinticinco años de experiencia y miles de pacientes curados- le sorprenderán y le abrirán una luminosa puerta hacia la esperanza. A través de la lectura atenta de sus páginas y el seguimiento correcto de sus consejos, le permitirán minimizar, cuando no eliminar por completo y para siempre, uno de los problemas más comunes del hombre contemporáneo.

LITERATURA DE DIVULGACIÓ CIENTÍFICA ( DEPARTAMENT DE FÍSICA I QUÍMICA)



La ciència té un impacte cabdal en tots els aspectes de la nostra vida.

Per això l’accés a una cultura científica adequada als no especialistes ha de ser una prioritat.

En aquests llibres trobaràs resposta científica a algunes qüestions de la vida quotidiana


El paper de l'atzar, dels fets accidentals, ha sigut i és determinant en molts descobriments científics i invencions tècniques.
Aquest llibre tracta temes com el descobriment de
l' LSD, dels rotllos del Mar Mort o la invenció del velcr, dels vidres de seguretat dels cotxes......


  • Els espinacs contenen molt de ferro?
  • El color roig atrau els bous?
  • Els productes lights faciliten la pèrdua de pes?
  • És aconsellable dormir amb el cap en direcció nord?


  • Per què el cel és blau?
  • Tenen les estrelles realment puntes? Són els diamants per a sempre?
  • Què son la Teoria de la Relativitat i la Mecànica Quàntica? Per què es van extingir els dinosaures?...
  • Seria més lleugera la càrrega d'un camió que transportara palomes si aquestes estigueren volant? Per què crepita un glaçó de gel en un got?
  • Per què els pardals no s' electrocuten quan s'aturen en les cables d'alta tensió?

divendres, 4 d’abril del 2014

dijous, 3 d’abril del 2014

Premi Sambori

Sofía García Altisent, alumna de 1r de Batxillerat Científic a l'IES Miralcamp, guanyadora del Premi Sambori.

ENHORABONA, SOFÍA! 

TREBALLS SELECCIONATS EN EL CONCURS DE PREMSA INTERNACIONAL EN LLENGUA ANGLESA


JIN-WOO YANG LEVEL-B1 (Spain, 1st Baccalaureate HU) 2nd term 2014


Face tells you everything
Hello, my name is Jin-Woo. I want to tell you guys about our faces. Do you know that your face tells your fortune?
First, your nose is part of wealth. If your nose is big, it means that you can earn much money in the future. But if your nostril is easy to be seen, we can say that your money is getting out through your nostril. Be careful your money is falling ;)
Second, your forehead shows your future life. Let’s touch our forehead. Is it flat and smooth? Congratulation!! You will have a wonderful life in the future. However, if your forehead is bumpy and rough, in the future hardship and difficulty is waiting for you. But don’t worry time flies with your hardships.
Lastly, the most important part is eye. Someone calls that eyes are your window, I mean; we can know everything with someone’s eye. Eyes tell us our life expectancy. Eyes that are enough deep and thin will live to a great age. On the other hand, big eyes mean have a tight life. Ahhh~ now I understand why Asians have high average life expectancy!!
Well, there are many different types of fortune telling all around the world. Do you know any interesting type of fortune telling?



JORDI MONZONÍS LEVEL-B1 (Spain, 1st Baccalaureate TC) 2nd term 2014


INTERNET ADDICTION
Hello again from Spain, my name is Jordi and I’m going to talk about Internet and the addiction of teenagers to him.
Today 90% of households have a computer and Internet. At school, in the coffee shop, in the neighbor house ... You can even connect from the mobile and chatting with friends, watch videos on YouTube, visit social networks,... this is all very, but also causes addiction to mobile and social networks.
Each day increases adolescent addiction to Internet, but also has good things because you can find information for class work or if you have not understood something at school you can try to search about it on internet. I think that the Internet has good and bad things and we should learn to use them as best we can.
What do you think about using the Internet?
How many hours do you spend a day on the Internet?
What do you think there are good things on the Internet? And bad things?



JORDI MONZONÍS LEVEL-B1 (Spain, 1st Baccalaureate TC) 1st term 2014



ANIMAL ABUSE




Hello from Spain I would want to talk about animal abuse, something that affects me a 

lot and makes me angry and I think it is a problem that we can all solve.


Today there are millions of abandoned pets in the world, pets are hungry, trust, warmth, 


loneliness, Pets that are not guilty of the cruelty of their owners and are not to suffer 


 neglect and abuse.


I’m tired of seeing cats, dog, abandoned in my city; many people buy dogs because they 


are cute and they grow bored of them and simply leave. Many people care for these 



abandoned pets, but it is not enough we must all contribute our support and stop 


 abandoning pets because they are no longer cute, I wonder:


How do you feel when you see stray animals?

What could you do to fix it?
Would you adopt a pet from the street?

Why not adopt instead of buying?








CRISTINA CHIVA LEVEL- A2 (Spain, 3rd Secondary School)
2nd term 2014


MY FREE TIME

Hello, I'm Cristina and I'm 14.
In my free time I go to "Youth house Serendipia" 
It's a place where I've met many people.
They do activities that we like.
For exemple, in the 1st trimester we did theatre.
On 14th December we acted and many people went to look it!
Maybe we'll act in Valencia or Barcelona. They're important places!
It's fun that the people can do the activities that we like it!
In "Youth HouseSerendipia" also do activities like sing, play an instrument, dance, trips,... but I don't do all!
At the first year we were 12 persons and now we're more than 40!
I hope that never finish this history, the history of a teenager group that we want change the world!
Thanks for read!


CONCURS DE PREMSA INTERNACIONAL EN LLENGUA ANGLESA


CONCURSO DE PRENSA INTERNACIONAL EN LENGUA INGLESA
Concurso mensual vía online. Después de seleccionar las mejores noticias del mes entre todos los participantes, se publican las noticias ganadoras en la revista virtual. Siempre se mantendrán diez noticias en la red durante el periodo escolar.

El concurso tiene varias vías según los niveles de competencia lingüística marcados por el Marco Común Europeo de Referencia para las lenguas, (A1, A2, B1, B2, C1). Los participantes son estudiantes de institutos procedentes de países como Francia, Bélgica, Suiza, Holanda, Alemania, Austria, Turquía, Polonia, Italia, Eslovenia, Grecia, Montenegro, Rusia, USA, Corea del sur, Japón...

Después de ser publicadas las noticias en la red, los estudiantes pueden dejar sus comentarios debajo de la noticia, redactando en pocas líneas su punto de vista. El estudiante puede saber la procedencia de los comentaristas porque al lado del seudónimo aparece la bandera del país, llegando a conocer un montón de banderas. Lo cual sirve para subir su autoestima al ver el interés que despierta su artículo y curiosidad por leer los comentarios en inglés. También su lectura nos es útil para comentar el contenido en clase, así como detectar los posibles errores de escritura o gramática y aprender vocabulario nuevo.

BASES
Los artículos deben ir acompañados de una foto original preferiblemente.
El texto se debe adaptar al nivel por el que se opta.
Las noticias no pueden ser supervisadas ni corregidas, pues enmarcadas dentro de su nivel de competencia lingüística el cometer ciertos errores se considera dentro de la normalidad.
Deben tener entre 120 y 200 palabras.
El artículo debe ser interesante también para sus compañeros.
No deben contener URLs, señales de racismo, muertes o rasgos de intolerancia, ni puede ser copia de internet.