Divendres 29 de març es va impartir un taller referit al projecte que estem portant a terme el Departament de Filosofia i l'oenegé Jarit de València, sobre la sostenibilitat al món, el repartiment de la riquesa i el malbaratament d'energia per part d'alguns continents.
El taller, forma part del projecte “Viatges extraordinaris per terres misterioses” del qual tots els alumnes de 2n i 3r d'ESO de l'assignatura de Valors Ètics formen part. Es tracta de llegir un llibre i treballar-lo al llarg del trimestre. El llibre, protagonitzat per una dona musulmana que decideix viatjar pel món. I al llarg dels seus viatges és quan es troba les mateixes dificultats que avui dia podríem trobar, primer amb la desigualtat de ser dona en el països musulmans i segon, el problema de les fronteres tancades. Són temes molt relacionats amb l'assignatura i treballar-los amb aquest llibre és una manera de fomentar la lectura i concienciar al nostre alumnat sobre problemes reals.
L'objectiu del taller és que els alumnes tinguen consciència dels problemes reals que succeeixen actualment al món. Al taller se centren en dos problemes fonamentals: com els països poderosos acaben amb els recursos d'Àfrica i com està repartida la riquesa al món, quant a habitants, recursos, despesa d'energia i diners per càpita. El resultat és un desequilibri molt preocupant i deixa la sensació als alumnes que això és pot revertir amb l'esforç de tots, canviant la manera de consumir. I com diu el refrany: tota pedra fa camí...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada