dimecres, 29 de gener del 2014

DIA ESCOLAR DE LA NO VIOLÈNCIA I DE LA PAU


El dia 30 de gener està dedicat al Dia Escolar de la No violència i de la Pau . Una volta més, el nostre institut s'afegeix a celebrar un motiu tan important amb diverses activitats realitzades en les nostres aules de les quals tindreu notícia en aquest blog.

Per a començar, cal posar-vos un poc en antecedents pel que fa a l'origen d'aquesta celebració.

La Pau, paraula tan utilitzada en tots els contextos de la nostra vida, té dos dies commemoratius. Un d'ells és el dia 21 de setembre, aquest és de celebració internacional i va ser instituït per l'ONU en 1981. L'altre, el que ara ens ocupa, és el dia 30 de gener i celebra enguany el 50é aniversari!!!!.


Sí, va ser una iniciativa no governamental, independent i voluntària d'Educació No violenta i Pacificadora del professor Llorenç Vidal.

Amb aquesta iniciativa es pretenia educar en i per a la tolerància, la solidaritat, la concòrdia, el respecte dels Drets Humans, la no violència i la pau.

En aquest dia, els centres educatius es converteixen en instruments de pau i concòrdia entre persones de diferent formació, raça, cultura i religió.

El missatge bàsic d'aquesta iniciativa és: “Amor universal, no violència i pau. L'amor universal és millor que l'egoisme, la no violència és millor que la violència i la pau és millor que la guerra”.

El Ministeri d'Educació i Ciència va reconéixer el DENIP el dia 29 de novembre de 1976 tot i que, com hem dit abans, ja existia des de 1964.

Per què el dia 30 de gener?

Doncs, molt senzill perquè és la desgraciada data en què Mahatma Gandhi, símbol universal de la pau, en 1948 va ser assassinat per un fanàtic hinduista.

Encara que tots els dies hom hauria de recordar que la pau és la clau de la convivència, en aquest dia en concret hem de contribuir, a través de l'educació, a conscienciar-nos per a la construcció d'un món millor, més just i més humà que permeta a tots la igualtat d'oportunitats per al desenvolupament com a persones, cadascú segons les seues possibilitats, en el context d'una societat democràtica, i respectuosa amb l'altre.

Tenim dos símbols de la pau mundialment coneguts. Anem a conéixer-los un poc més.








Però la simbologia no acaba aquí. Un altre símbol tan conegut com els anteriors és aquell que va posar-se de moda Durant els anys 60 i 70 sobretot al Regne Unit a partir dels moviments hippies.



Aquest simbol està lligat al colom de la pau ja que les seues línies representen la pota del colom I el cercle de la Terra de manera que simbolitza la pau mundial.

Bé, no em queda més que desitjar la pau al món sencer però recordeu que per tal d’aconseguir-la

  Si la pau és la meta, el camí mai no serà la guerra

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada