dilluns, 3 de març del 2014

Mor l'escriptora Ana María Moix

Mor l'escriptora Ana María Moix, l'eterna germana de Terenci

Icona de la 'gauche divine', que tenia 66 anys, feia anys que lluitava contra el càncer


EL PERIÓDICO / Barcelona
Dissabte, 1 de març del 2014 - 12.43 h
Ana María Moix.
Ana María Moix, l'eterna germana de Terenci l'escriptor i icona de la 'gauche divine', ha mort aquest divendres als 66 anys. La serena dona de cabells curts i cigarret a prop, ha mort després d'una llarga lluita contra el càncer. L'editora i poeta va desenvolupar tota la seva carrera literària en castellà, vinculada al moviment d'intel·lectuals d'esquerres en una Barcelona de blanc i negre dels anys 60 i 70. En el seu cercle van aparèixer sempre Carlos Barral i Esther Tusquets, Pere Gimferrer, Félix de Azúa i Ana María Matute, per exemple.
La seva gran passió va ser la poesia, encara que també va cultivar la novel·la. La seva obra com a escriptora suma una quinzena d'obres en total, que li van permetre obtenir el premi Ciutat de Barcelona els anys 1985 i 1995 i la Creu de Sant Jordi.
Ana María Moix i Terenci.
Entre les seves obres destaquen els poemaris 'Baladas del dulce Jim', 'Call me stone' i 'No time for flowers'; les novel·les 'Julia' i 'Walter ¿por qué te fuiste?'; 'Ese chico pelirrojo a quien veo cada día'; el llibre infantil 'La maravillosa colina de las edades primitivas'. En una segona etapa literària va escriure el seu segon llibre de contes, 'Las virtudes peligrosas', que va guanyar el premi Ciutat de Barcelona el 1985, i 'Vals negro'.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada