divendres, 7 d’octubre del 2022

DIADA DEL 9 D'OCTUBRE. D. DE VALENCIÀ

 


Cada 9 d’octubre, els valencians i valencianes celebrem el dia de la nostra comunitat. Històricament se celebra que en eixa data, l’any 1238, Jaume I va entrar oficialment en la ciutat de València per a alliberar-la del domini musulmà.

Actualment, el 9 d’octubre és jornada festiva en tota la Comunitat Valenciana, tot i que té molt més arrelament en la ciutat de València. Paral·lelament al programa oficial, altres institucions i col·lectius efectuen altres actes, com per exemple balls i música regionals o l’entrada de Moros i Cristians.

El 9 d’octubre coincideix amb el dia de Sant Donís, el dia dels enamorats valencians. És típic d’esta festivitat que els homes regalen a les dones el que es coneix com “Mocadorà”, o també anomenada “Mocaorà”, que és el nom que li donen als dolços de massapà recollits dins d’un mocador, en forma de fardell, tancat amb un nus o un anell.

El Departament de Valencià del nostre institut ha estat treballant amb alguns dels grups aquesta commemoració. Us ensenyem les fotos dels murals realitzats pels alumnes:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada